woensdag 11 juni 2008

Dahliastraat 62

familie Maliepaard

Op de foto zijn een aantal leden van de op nummer 62 wonende familie Maliepaard te herkennen. Niet met zekerheid, maar met een groot vermoeden is de dame in het midden met bonthoed en bontkraag als mevrouw Maliepaard-Hillebrink te herkennen.

Geheel rechts oudste dochter Louise Adriana Maliepaard en naast haar zusje Siemke Wilhelmina. Vader Willem Maliepaard was in Vlissingen geboren en verdiende zijn brood als huisknecht. De dochters zijn net getrouwd. De naar haar oma van vaderskant vernoemde Wies trouwde in 1948 met Kees Kouwenhoven. Wies was haar leven lang musiceerend lid van de harmoniekapel Crescendo en kreeg als eretitel: ('Moedertje Crescendo')! Over het 100 jarig bestaan van "Crescendo" verscheen in 1997 het boek 'Deze gewone mensen' (ISBN:90-9010253-1)van de hand van echtgenoot Kees Kouwenhoven en zoon Rein. In dit boek veel foto's van medespelende Dahliastraatbewoners: Piet Hazenoot, Wassinks, van Ronen en Boezelijn's.
Met wie zusje Sietse trouwde is mij ontschoten, niet het prachtige uniform dat de bruidegom droeg op hun trouwdag.



een stukje van Willem Maliepaards stamboom:

I.1 Theodorus Bartholomeus MALIEPAARD, koetsier, gehuwd met Francina Cornelia JEAGER,
Uit dit huwelijk:
II.1 Jacobus MALIEPAARD, orgeldraaier, geboren op 25-02-1864 te Vlissingen,Zld,NL.
Gehuwd op 25-jarige leeftijd op 04-12-1889 te Vlissingen,Zld,NL met Louisa Adriana MAAS, geboren te Vlissingen, overleden op 21-05-1893 te Vlissingen dochter van Willem MAAS, dijkwerker, en Janna NOTEBAERT.
Uit dit huwelijk:
Willem MALIEPAARD, huisknecht, geboren op 21-04-1893 te Vlissingen. Over Buurman Maliepaard vind ik in de uitgave "Ons gebouw van klikhok tot café over de opkomst van de socialistische beweging in Noordwijk"

de afgebeelde bladzijde met beeltenis.
Gehuwd met Reina HILLEBRINK.
Uit dit huwelijk:
1. Louisa Adriana (Wies) MALIEPAARD (Moedertje Crescendo), overleden op 09-02- 2006 te Noordwijk,ZH,NL, gehuwd met Cornelis KOUWENHOVEN.
2. Siemke Wilhelmina MALIEPAARD,

Geen opmerkingen: